26/11/2020
Interview met Twan Dohmen. Hij schrijft een artikel over ons  voor de Gelderlander. Binnenkort meer….

07/11/2020
Heeft u foto’s die u wilt digitaliseren? Wij kunnen dat tegen een schappelijk bedrag op afspraak voor uw doen. Wij scannen (razendsnel) gangbare formaten tweezijdig in 300 of 600 dpi tegen schappelijke prijzen.
Neem contact met ons op en wellicht kunnen wij u van dienst zijn.

06/11/2020
We naderen de 5000 gescande bestanden. De bestanden worden standaard gescand op 600dpi. Inmiddels experimenteren we met zgn. “spraakhekenningssoftware”om gesproken tekst om te zetten naar geschreven tekst.
Deze techniek bespaart heel veel tijd omdat we bij het metadateren niet behoeven te typen! Het metadateren is belangrijk omdat een foto voor de meeste bezoekers pas iets zegt als men weet wat er op de foto wordt weergegeven.
Het gezegde “Een foto zegt meer dan 1000 woorden” mag dan waar zijn maar zonder woorden verliezen veel foto’s toch een stuk zeggingskracht.
Inmiddels is ook al een aantal films gescand  (van 8mm/super 8mm naar mp4).

15/10/2020
500 jaar Vriendschap en verbondenheid tussen Gennep en Goch.

Binnenkort opent de tentoonstelling in de Kenniskeuken waarin aandacht wordt geschonken aan de 500 jaar oude vriendschap en verbondenheid tussen beide plaats. Klik hier om naar de pagina elders op deze site toe te gaan.

8/10/2020
Stichting Erfgoed Gennep officieel opgericht

Na maanden van voorbereiding was het gisteren dan zo ver. Met het zetten van 3 handtekeningen onder Stichtingsakte was de Stichting Erfgoed Gennep juridisch een feit. Om drie uur werden – onder toeziend oog van notaris Wendelaar – de handtekeningen gezet door het bestuur: Harm Teunissen, voorzitter; Paul Mengelberg, secretaris en Jan Wessels, penningmeester.

 

Frans Thonen legde de gebeurtenis op de gevoelige plaat vast. Deze foto kan in ieder geval ook al naar ons archief!