Op deze pagina treft u de link aan om om aan te melden voor de lezing die wij op 15 mei in de kenniskeuken (benedenverdieping van de bibliotheek) organiseren

De Stichting Erfgoed Gennep organiseert op woensdag 15 mei 2024 een lezing in de kenniskeuken.

Een lezing met als titel, “10 mei 1940, Duitse inval in Gennep” gaat in op de gebeurtenissen van die dag toen Nederland bruut overvallen werd door Duitse troepen en wat het begin in luide van de Tweede wereldoorlog.

Aan de hand van originele beelden en kaart materiaal uit die tijd gaan wij een beeld schetsen van de opbouw van de verdedigingslinie langs de Maas, welke maatregelen werden er in en rond Gennep genomen om een inval te verhinderen of af te remmen.

Tevens bespreken wij hoe het heeft kunnen gebeuren dat in de vroege ochtend van de 10 mei 1940 een gepantserde trein vanuit Duitsland ongeschonden over de Maasbrug bij Gennep heeft weten te komen.

Als U meer wilt weten over deze gedenkwaardige dag voor Gennep kom dan op 15 mei naar de kenniskeuken, deze avond begint 20:00u.

organiseren

Disclaimer: De stichting Erfgoed Gennep heeft haar uiterste best gedaan om rechthebbende van het gebruikte beeldmateriaal te achterhalen. Indien een persoon of bedrijf echter kan aantonen dat toestemming m.b.t. het gebruikte beeldmateriaal vereist was verzoeken wij hem/haar contact met ons op te nemen.
KvK nummer 80901395, RSIN 861844634, Rabo rek. nr. NL36 RABO 0361 4746 60
Wij zijn een door de belastingdienst erkende "Culturele ANBI" instelling.