Gennepse geschiedenis in filmbeelden

Op deze pagina treft u een groot aantal films aan over de historie van Gennep. De films komen uit het omvangrijke archief van Gennepnu.nl Mocht u zelf nog films (8mm/16mm of video) die aardig zijn voor een tijdsbeeld van Gennep zijn wij altijd geïnteresseerd!
U kunt ons het materiaal schenken of in bruikleen geven. Als het materiaal voor ons interessant is en u toestemming voor publicatie geeft krijgt u altijd – ook bij bruikleen – een digitale kopie van uw film.
 

NBDS 150 jaar

NBDS  150 jaar Duits lijntje (boek) NBDS jaarverslag NBDS in beelden (foto’s) Vertaald artikel 150jr Duits lijntje  

Lees verder »

Opening rondweg Gennep 1977

https://vimeo.com/793703954   1977 verkeer in Gennep net voor opening rondweg plus straatbeeld Gennep (afgebrande winkelcentrum bijvoorbeeld is net gesloopt). Bron. Mevr. A. Smits.

Lees verder »

1950: de aankomst van Sinterklaas aan de loswal

Een aantal gelovige kinderen verzamelden zich half november aan de Loswal om de goedheiligman te verwelkomen. Hij kwam per boot, waarvan we  overigens de zeewaardigheid ernstig moet betwijfelen, in Gennep aan. Ook bleek op deze schuit helaas geen plek voor het veel bezongen paard van Sinterklaas. Wellicht dat deze  “Americo”  later per vrachtauto of trein kwam?

Lees verder »

1952: Ottersum: Raadhuis en ambtenaren

De film begint met een blik op het voormalige stadhuis van Ottersum (de huidige dokterspraktijk). Vervolgens zien we enkele ambtenaren die al dan niet rokend achter een typemachine hun werkzaamheden verrichten.

Lees verder »

1952: Ottersumse brandweer

Een gedigitaliseerd super 8 filmpje over de vrijwilligers van de Ottersumse  brandweer.De film begint met een aantal vrijwilligers die met een zeer authentieke handpomp een waterspuit op gang trachten te krijgen.

Lees verder »

Jaaroverzicht 2009

Laat u verrassen. Veel sneeuw. De ambtenaren van Gennep Mook en Bergen hebben gezamenlijke sessies als voorbereiding op de samenvoeging, welke er niet zou komen.

Lees verder »

Jaaroverzicht 2007

Het Genneps jaarverslag van 2007. Geen Niersjaarsduik in 2007, maar wel een nieuwjaarsconcert. Prins Pierre (Verhasselt).

Lees verder »

Jaaroverzicht 2012

Het Genneps jaaroverzicht van 2012. Het was het jaar van de Floriade, van het afscheid van burgemeester de Loo, de komst van de burgemeester de Koning, prins Guus, Gennep on Wheels, de Maluku Ride Out van de Molukkers, Piet Paulusma met de klimaatstraatprijs in de Jasmijnstraat, schaatsen op de Siep en nog heeeeeel veel meer.

Lees verder »

1967: Drukkerij Janssen

Vele decennia lang drukken de persen bij Janssen papier dat niet alleen in Gennep wordt gebruikt of in het geval van kranten (bijv. Maas en Niersbode) , wordt gelezen.

Lees verder »

1967: Gennepse winkels deel 1

Een wandeling door het Gennep van 1967 begin bij Bakker Smits op de Spoorstraat,. Daarna zien we de vuilophaaldienst voorbij rijden. Vanaf de stadsherberg kijken we richting Zandstraat als de bus van de Zuid Ooster komt aanrijden.

Lees verder »

1967: Lingano

De film begint met de directeur die in zijn Amerikaan stapt. Daarna volgen beelden van enkele secretaresses achter hun schrijfmachine. Vervolgens gaat hen het atelier binnen en ziet men vrouwen achter verschillende machines zitten. Er wordt (om-)gezoomd, geknipt en gestikt.

Lees verder »

1967: Gennepse mensen

15 minuten film met heel veel Gennepenaren (jong en oud) in beeld. Gefilmd in de volgende straten: Spoorstraat, Zandstraat, Markt, Steendalerstraat, Prinses Margrietstraat, Page, Brugstraat, Wagenstraat, Nieuwstraat.

Lees verder »

1966: Carnaval in Gennep

15 minuten film met heel veel Gennepenaren (jong en oud) in beeld. Gefilmd in de volgende straten: Spoorstraat, Zandstraat, Markt, Steendalerstraat, Prinses Margrietstraat, Page, Brugstraat, Wagenstraat, Nieuwstraat.

Lees verder »

Disclaimer: De stichting Erfgoed Gennep heeft haar uiterste best gedaan om rechthebbende van het gebruikte beeldmateriaal te achterhalen. Indien een persoon of bedrijf echter kan aantonen dat toestemming m.b.t. het gebruikte beeldmateriaal vereist was verzoeken wij hem/haar contact met ons op te nemen.
KvK nummer 80901395, RSIN 861844634, Rabo rek. nr. NL36 RABO 0361 4746 60
Wij zijn een door de belastingdienst erkende "Culturele ANBI" instelling.