2/12 “En toen waren ze weg”

klik op de afbeelding om het boek te openen

“En toenamen ze weg”  is een uniek en indrukwekkend document van 361 pagina’s dat de uit Gennep afkomstige Harrie Jan Metselaars (auteur) i.s.m. Harm Teunissen (redacteur) schreef over de Jodenvervolging in Gennep.

Kort geleden verscheen de tweede digitale editie van dit boek. In deze editie zijn een aantal fouten in de tekst en een beperkt aantal namen gecorrigeerd. Verder is er een stukje toegevoegd over het lichtmonument in 2020 en de plaatsing van het Gennepse Holocaust monument in 2021. Lees ook over het bezoek van Harm Teunissen en Jan Wessels begin november aan Harrie-Jan in Amsterdam brachten. Klik hier voor een verslag op de Facebookpagina van Harm.

Het boek is integraal – en uiteraard met toestemming van Harrie-Jan op onze site te vinden. Klik hier op de afbeelding van het boek om het te openen.

Disclaimer: De stichting Erfgoed Gennep heeft haar uiterste best gedaan om rechthebbende van het gebruikte beeldmateriaal te achterhalen. Indien een persoon of bedrijf echter kan aantonen dat toestemming m.b.t. het gebruikte beeldmateriaal vereist was verzoeken wij hem/haar contact met ons op te nemen.
KvK nummer 80901395, RSIN 861844634, Rabo rek. nr. NL36 RABO 0361 4746 60
Wij zijn een door de belastingdienst erkende "Culturele ANBI" instelling.